265 доба російсько-української війни: головне станом на ранок 15 листопада

15 листопада 2022 0
Дар'я Жученя
Обстріли Харківщини, Дніпропетровщини та Миколаївщини, втрати ворога: головне станом на ранок 15 листопада.

14 листопада росіяни обстрілювали мирне населення Чугуївського, Куп'янського та Харківського районів Харківщини. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

У Куп'янському районі поранення отримали дві жінки 66 та 62 років та чоловік 50 років.

14 листопада біля залізничної станції Цупівка у Дергачівській громаді Харківського району на міні підірвалися троє працівники залізниці. Їх госпіталізували.

Того ж дня близько 15:00 поблизу села Безруки Харківського району на міні підірвалося авто "Харківобленерго", поранення зазнав 41-річний електромонтер. Його стан середній.

У ніч із 14 на 15 листопада росіяни обстріляли "Градами" Марганецьку, Червоногригорівську та Нікопольську громади Нікопольського району Дніпропетовщини. Про це повідомив голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко.

У Нікополі поцілили у багатоповерхові та приватні будинки і комерційне підприємство. Зачепили лінії електропередач та газогін. Знищили кілька господарських споруд. Люди залишились неушкодженими.

14 листопада близько 9:30 ворог завдавав ударів з реактивної системи залпового вогню по портовій території Куцурубської громади Миколаївщини. Руйнувань та постраждалих немає. Про це повідомив голова Миколаївської ОВА Віталій Кім.

В тимчасово окупованому Криму відзначають поступове відновлення руху автомобілів через Керченський міст. Дозвіл на проїзд через нього мають водії легкових автівок після ретельної перевірки. Решту транспортного сполучення здійснюють через поромні переправи. Про це повідомили у Генштабі Збройних сил України.

Станом на ранок 15 листопада більше ніж 1265 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії росії. 431 дитина загинула та понад 834 отримали поранення різного ступеню тяжкості.

Загальні бойові втрати країни-агресора станом на ранок 15 листопада: