ДТП на Полтавщині: водія легковика засудили до умовного терміну

17 лютого 2022 0
Тетяна Наказненко
Водієві, який у Полтавському районі у нетверезому стані збив велосипедиста, призначили умовний термін.

Рік іспитового строку призначив Кобеляцький районний суд військовослужбовцю, який в позаслужбовий час у нетверезому стані скоїв аварію з потерпілими. Відповідний вирок оприлюднили в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Згідно з реєстром, 13 березня 2021 року о 14:30 обвинувачений керував автомобілем ЗАЗ 110308-45 у стані алкогольного сп’яніння у селищі Білики Полтавського району. На заокругленні дороги, при наближенні до залізничного переїзду він виїхав на смугу зустрічного руху, не впорався з керуванням та зіткнувся з велосипедистом. Останній ще до моменту аварії зупинився, встав з велосипеда та зійшов з ним на узбіччя дороги. Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди велосипедист отримав тяжкі тілесні ушкодження.

Таким чином, водій легковика вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, якщо вони заподіяли тяжке тілесне ушкодження потерпілому) Кримінального кодексу України.

Обвинувачений свою вину визнав повністю, йдеться у тексті вироку. Крім того, він зазначив, що повністю відшкодував моральну та матеріальну шкоду потерпілому.

Так, чоловіка визнали винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України та призначили покарання у виді позбавлення волі на строк три роки з позбавлення права керування транспортними засобами на рік. Згідно зі ст. 75 Кримінального кодексу України, його звільнили від відбування основного покарання з випробуванням.

З чоловіка мають стягнути в дохід держави 2059 грн судових витрат за проведення експертиз в кримінальному провадженні.

На вирок суду можна подати апеляційну скаргу до Полтавського апеляційного суду протягом 30 днів з дня його проголошення.