217 доба російсько-української війни: головне станом на 28 вересня

28 вересня 2022 0
Яніна Климань
Обстріл Дніпропетровщини, звільнення ЗСУ населеного пункту на Харківщині та загальні бойові втрати ворога: головне станом на ранок 28 вересня.

У ніч на 28 вересня окупанти обстрілювали "Градами" та важкою артилерією Нікопольський район, що на Дніпропетровщині. Про це повідомляє голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко. У Нікополі понівечені понад десять багатоповерхових та приватних будинків, ліцей, зупинка транспорту, газогони та шість ліній електропередач. Ворожі снаряди залишили без світла майже 8 000 місцевих.

У Чорному морі рф вдвічі зменшила корабельне угрупування, повідомили в ОК "Південь". Також на півдні ЗСУ знищили 58 рашистів, танк та ще сім одиниць автомобільної техніки.

27 вересня спецпідрозділ ГУР МО KRAKEN звільнив Куп'янськ-Вузловий на Харківщині.

США нададуть новий пакет військової допомоги Україні на $1 млрд. Допомога включатиме нові системи HIMARS, боєприпаси, різні системи для боротьби з безпілотниками та радіолокаційні системи, а також запчастини, навчання та технічну підтримку.

Станом на ранок 28 вересня 2022 року більше ніж 1172 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії російської федерації. 395 дітей загинули та понад 777 отримали поранення різного ступеню тяжкості.

Загальні бойові втрати ворога станом на ранок 28 вересня: