На Полтавщині засудили двох чоловіків, які пограбували будинок

05 серпня 2021 0
Яніна Климань
У Кременчуці місцеві викрали із будинку документи та понад 18 тис. грн. Один чоловік отримав чотири роки позбавлення волі, інший – рік умовно.

Крюківський районний суд Кременчука призначив одному чоловікові чотири роки позбавлення волі та рік умовно іншому, за те, що вони пограбували будинок.Відповідний вирок опублікували в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Так, згідно з реєстром, 26 травня близько 2:40 два чоловіка вирішили повторно обікрасти особу, у якої були вдома кошти. Один із чоловіків піднявся по водостічній трубі на балкон квартири потерпілого, який знаходився на третьому поверсі. А інший – постукав у двері квартири та увійшов до приміщення. Увійшовши, останній обхопив власника житла за тулуб та тримав його у такому положенні поки спільник не заволодів майном, а саме: паспортом громадянина України, посвідченням пілота, додатком до посвідчення пілота, медичним сертифікатом, водійським посвідченням, ідентифікаційним кодом, грошовими коштами в сумі 565 доларів США, що згідно з курсом НБУ становить 15 512 грн та 2600 грн.

У судовому засіданні обвинувачені  свою вину у грабежі визнали.

Таким чином суд визнав чоловіків винним у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 186 (грабіж) Кримінального кодексу України.

Вирок можна оскаржити до Полтавського апеляційного суду протягом 30 днів з моменту його проголошення.