Міжміський транспорт перед виїздом перевіряє перевізник, а вже під час руху це може зробити "Укртрансбезпека"

12 березня 2021 0
Водії міжміського транспорту стверджують, що перевіряють автобуси щодня перед виїздом. Також за цим має стежити "Укртрансбезпека". Рейдова перевірка транспортних засобів проводиться в будь-який час на окремо визначених ділянках дороги.

Колеса, салони, фари та самопочуття водіїв. Зазвичай це щодня перевіряють механіки перед виїздом міжміського транспорту. Але деякі пасажири схвильовані станом автобусів.

"А що не подобається? Автобуси старі. Минулого разу їхали, сто разів зупинявся на ремонт", – розказала пасажирка Любов Михайлівна.

"Ну не знаю, автобусами, якими я їздила, мені обслуговування подобається, їздити безпечно", – сказала пасажирка.

"У нас проблем з водієм немає. Зупинився, де треба і забере, де треба. У нас водій хороший, маршрутка нормальна", – розповіла пасажирка. 

Рейдова перевірка транспортних засобів проводиться в будь-який час на окремо визначених ділянках дороги, автовокзалах, автостанціях, зупинках, місцях посадки та висадки пасажирів.

А перевіряти перевізників мають "Укртрансбезпека" та Національна поліція.

"Згідно з законом України "Про автомобільний транспорт" обовʼязок перевірки технічного стану транспортного засобу і медогляд самого водія покладений на перевізника. Це може контролювати "Укртрансбезпека" і певні моменти перевіряє Національна поліція", – зауважив директор ТОВ "Полтаваавтотранс" Сергій Бутко. 

Водії стверджують, що їхній транспорт перевіряють щодня.

"Кожного ранку перед рейсами здійснюємо перевірку транспортного засобу. У нас є механік, який за це відповідальний. Я, як водій, маю докласти йому, що випадає", – розказав водій Дмитро Яценко.

"Я і механіком працюю, тому щодня машина приїжджає – перевіряємо, їде – перевіряємо", – зауважив водій Микола Шаповаленко. 

Деякі з перевізників перед виїздом перевіряють у водіїв температуру та тиск.

"Перед випуском автобусів ми перевіряємо водіїв на вміст алкоголю, міряємо тиск, дивимося зовнішній вигляд водія. Також міряємо температуру, перевіряємо технічний стан автобусів", – розповів механік з випуску транспорту Сергій Канівець. 

У водіїв мають бути документи, на підставі яких здійснюються перевезення, розклад руху, а також режим праці та відпочинку. Тривалість робочого часу водіїв не повинна перевищувати 40 годин на тиждень. Для водіїв, у яких встановлено шестиденний робочий тиждень, тривалість роботи не може перевищувати сім годин. А нічний час праці скорочується на годину. Щодо перевірок транспорту "Укртрансбезпека", яка цим займається впродовж дня коментар не надала. А в саму установу кореспондентів PTV не впустили.

Ірина Яременко, Ярослав Журавльов, Сергій Чорномаз, PTV Полтавське Телебачення