На Полтавщині поліціянти виявили нелегального мігранта

02 вересня 2021 0
Тетяна Наказненко
У Полтавській області поліціянти виявили громадянина Республіки Гана, який перебував в Україні без законних підстав.

У Кременчуці під час проведення цільових профілактичних заходів щодо нагляду та контролю за виконанням законодавства в міграційній сфері поліціянти виявили громадянина Республіки Гана (Західна Африка).    

Як повідомили у пресслужбі Головного управління Нацполіції Полтавщини, 25-річний іноземець перебував на території України без законних підстав. Після скасування посвідки на тимчасове проживання в Україні він не виїхав за межі держави у встановлений законодавством термін, проживав без документів на право проживання в Україні та ухилявся від виїзду.  

Міграційна поліція області звернулася з клопотанням до регіонального Управління Державної міграційної служби України в Полтавській області  про притягнення порушника міграційного законодавства до адміністративної відповідальності та примусового його повернення до країни походження, йдеться у повідомленні.  

За порушення правил міграційного законодавства працівники управління ДМС відносно іноземця склали протокол за ч. 1 ст. 203 (Порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування іноземців в України) Кодексу України про адміністративні правопорушення та наклали штраф.

фото: пресслужба ГУ НП у Полтавській області