307 доба російсько-української війни: головне станом на ранок 27 грудня

27 грудня 2022 0
Дар'я Жученя
Обстріли Дніпропетровської, Херсонської та Харківської областей, втрати росіян: головні новини станом на ранок 27 грудня.

У ніч з 26 на 27 грудня росіяни завдали п’ять ударів з "Градів" та важкої артилерії по Нікопольському району Дніпропетровщини. Про це повідомив голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко.

40 ворожих снарядів прилетіли у три громади Нікопольщини — Нікопольську, Червоногригорівську та Марганецьку. Пошкоджень зазнали лінії електропередач, приватні будинки та господарчі споруди.

26 грудня окупанти 40 разів обстріляли територію Херсонщини. Били з артилерії, реактивних систем залпового вогню, мінометів і танків. Унаслідок обстрілів одна людина дістала поранення. Про це повідомив голова Херсонської ОВА Ярослав Янушевич.

Херсон ворог атакував 11 разів. Поцілили росіяни в завод, приватні та багатоквартирні будинки.

Протягом доби від ворожих обстрілів потерпали Харківський, Куп'янський та Чугуївський райони Харківщини. Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Більше ніж 1318 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії росії. Станом на ранок 27 грудня офіційне число дітей-жертв за добу не змінилося - 450. Не зазнали змін і дані щодо поранених - 868.

25 грудня українські воїни уразили зосередження живої сили російських загарбників біля Новобілозерки Василівського району Запорізької області. Втрати противника склали до 100 військовослужбовців мертвими та пораненими. Серед них — 15 співробітників федеральної служби безпеки російської федерації. Про це повідомили у Генштабі Збройних сил України.

26 грудня Авіація Сил оборони завдала удару по району зосередження окупантів. Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України уразили чотири пункти управління та шість районів зосередження живої сили противника.

Загальні бойові втрати ворога станом на ранок 27 грудня: