ДТП на Полтавщині: водія легковика засудили до умовного терміну

31 грудня 2021 0
Тетяна Наказненко
Улітку у Карлівці водій легковика, порушивши ПДР, зіткнувся з мотоциклістом. Останній зазнав поранень. У результаті, керманича автомобіля засудили до умовного терміну.

Два роки іспитового строку без позбавлення права керування транспортними засобами призначив Карлівський районний суд водієві легковика, який скоїв аварію з потерпілими. Відповідний вирок оприлюднили в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Згідно з реєстром, 2 липня 2021 року о 22:15 обвинувачений, керуючи автомобілем ВАЗ 2106 на вулиці Успенській у Карлівці, повертав ліворуч до магазину "Карамелька". Він не надав перевагу в русі зустрічному мотоциклу "ІЖ-7.108", після чого транспортні засоби зіткнулися.

Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди, мотоцикліст отримав тілесні ушкодження  середнього ступеня тяжкості.

Дії обвинуваченого кваліфікували за ч. 1 ст. 286 Кримінального кодексу України, як порушення правил безпеки дорожнього руху, під час керування транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесні ушкодження, йдеться у вироку.

Водій легковика свою вину у вчиненні кримінального правопорушення  визнав повністю. Потерпілий не наполягав на суворому покаранні обвинуваченому.

Таким чином, суд призначив чоловікові покарання у виді обмеження волі строком на два роки. Згідно зі ст. 75 Кримінального кодексу України, його звільнили від відбування основного покарання з випробуванням.

Із засудженого мають стягнути на користь держави 676 грн судових витрат на залучення експерта.

Вирок можна оскаржити до Полтавського апеляційного суду протягом 30 днів з дня його проголошення.