На Полтавщині попрощалися із бійцем, який загинув під час звільнення села на Херсонщині

14 вересня 2022 0
Яніна Климань
У Нехворощанській громаді провели в останню путь Руслана Щербину, який отримав смертельні поранення під час звільнення населеного пункту на Херсонщині.

13 вересня у Нехворощанській громаді попрощалися із воїном Русланом Щербиною.

Траурну процесію зустрічали жителі Руденківки, Галущиної Греблі, Соколової Балки, утворюючи на дорозі "живі коридори". Про це повідомили у пресслужбі Нехворощанської громади.

Чоловік народився у Нехворощі, після восьмого класу пішов навчатися в Решетилівське профтехучилище. На початку 1990-х років проходив строкову військову службу. Повернувшись у Нехворощу, працював у місцевому сільськогосподарському підприємстві. Одружився, в молодій сім’ї народилася донька Юля.

У 2015-му році Руслан пішов добровольцем на Схід, служив у Луганській області. Під час цієї служби здобув військовий фах піхотного снайпера. Служив півтора року, потім приїхав у село і знову працював у колективі агрофірми "Чиста криниця".

У перший день повномасштабного вторгнення росії в Україну Руслан одержав повістку і вже 26 лютого був у зоні бойових дій.

4 вересня під час звільнення села Нововознесенське Високопільської громади, що в Херсонській області, отримав тяжке поранення, від якого через день помер у Криворізькому госпіталі.

Жителі села вшанували пам’ять військового хвилиною мовчання. Далі траурна процесія рушила до рідної домівки Руслана. Тут настоятель Нехворощанської Свято-Миколаївської церкви о. Олександр провів заупокійне богослужіння. З двору піша хода рушила на місцеве кладовище.