390 доба російсько-української війни: головне станом на ранок 20 березня

20 березня 2023 0
Дар'я Жученя
Обстріли Харківщини та Херсонщини, примусова паспортизація на тимчасово окупованій території, втрати ворога: головне станом на ранок 20 березня.

19 березня під вогнем російських окупантів були Вовчанськ, Куп'янськ, Дворічна, Стариця, Берестове та інші міста і села Харківщини. Про це повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Понад 10 ударів з мінометів окупанти здійснили по селах Олександрівка та Тимофіївка Богодухівського району Харківщини. Пошкоджень зазнали щонайменше п’ять приватних житлових будинків.

19 березня росіяни здійснили 86 обстрілів Херсонської області, випустивши 385 снарядів з важкої артилерії та "Градів". Про це повідомив начальник Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

Місто Херсон ворог обстріляв тричі. 13 снарядів влучили у житлові квартали, приватні й багатоквартирні будинки. Шестеро осіб внаслідок обстрілів дістали поранення.

На тимчасово окупованій території Херсонщини російські військові погрожують мирним громадянам ув'язненням за відсутність російського паспорта. Про це повідомили у Генштабі Збройних сил України.

Станом на ранок 20 березня більше ніж 1399 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії росії. 464 дитини загинули та понад 935 отримали поранення різного ступеню тяжкості.

19 березня авіація Сил оборони України завдала удару по трьох зенітних ракетних комплексах "Бук-М1-2", сім ударів по районах зосередження особового складу окупантів та знищила склад боєприпасів ворога.

Також захисники знищили російський безпілотний літальний апарат типу "Зала".

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили російський зенітний ракетний комплекс "Тор", три райони зосередження особового складу та військової техніки противника та три засоби радіоелектронної боротьби окупантів.

Загальні бойові втрати росії станом на ранок 20 березня: