332 доба російсько-української війни: головне станом на 21 січня

21 січня 2023 0
Дар'я Жученя
Обстріли Харківщини та Миколаївщини, ситуація на Херсонщині, втрати ворога: головне станом на ранок 21 січня.

20 січня зі ствольної та реактивної артилерій, танків та мінометів окупанти обстрілювали Вовчанськ, Куп'янськ, Стрілечу, Вільчу, Огірцеве та інші населені пункти Харківщини. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

У Вовчанську внаслідок обстрілу загинула 60-річна жінка. Поранення отримали 45-річна жінка та 7-річна дівчинка. Їх госпіталізували. Поранення також отримав 71-річний чоловік, його в середньому стані доставили до лікарні.

У селі Ківшарівка Куп'янського району поранення отримав 27-річний чоловік. Він у середньому стані.

20 січня о 08:41 ворог завдавав артилерійських ударів по акваторії Очаківської громади, що на Миколаївщині. Обійшлося без поранених і загиблих. Про це повідомив голова Миколаївської ОВА Віталій Кім.

Станом на ранок 21 січня більше ніж 1368 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії рф. 459 дітей загинули та понад 909 отримали поранення різного ступеню тяжкості.

У селищі Каланчак Скадовського району Херсонщини звільнили місцевих лікарів, а на їх місце привезли медичний персонал із Криму. Місцевим жителям приходити до лікарні заборонили – там лікують лише російських військових. Про це повідомили у Генштабі Збройних сил України.

Авіація Сил оборони України протягом минулої доби завдала 18 ударів по районах зосередження ворога та чотири – по позиціях його зенітно-ракетних комплексів.

Також захисники збили два розвідувальні БпЛА "Орлан-10" та "Мерлін-ВР".

Наші підрозділи ракетних військ і артилерії уразили пункт управління та два райони зосередження і склад боєприпасів окупантів.

Загальні бойові втрати країни-агресора станом на ранок 21 січня: