235 доба російсько-української війни: головне станом на ранок 16 жовтня

16 жовтня 2022 0
Дар'я Жученя
Обстріли Дніпропетровщини, Сумщини та Харківщини, втрати ворога: головне станом на ранок 16 жовтня



У ніч із 15 на 16 жовтня росіяни били з "Градів" та важкої артилерії по двох громадах Нікопольського району, що на Дніпропетровщині, - Нікопольській та Марганецькій. Про це повідомив голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко.

У Нікополь прилетіли понад 40 російських снарядів. Поранення отримав 47-річний чоловік. Обстріл спричинив кілька пожеж. У місті понівечені майже 30 багатоповерхових та приватних будинків, промислове підприємство, автівки, кілька газопроводів та ліній електропередач. Понад півтори тисячі родин лишилися без світла.

Минулої доби ворог обстрілював населені пункти Харківщини, що знаходяться поруч з лінією зіткнення та кордоном з росією у Чугуївському, Харківському, Ізюмському та Куп'янському районах. Про це повідомив голова Харківської ОВА Валентин Резніченко.

У Куп'янському районі з пораненням госпіталізували трьох людей: двох чоловіків 36 та 48 років та 69-річну жінку.

15 жовтня ворог атакував Сумщину. Про це повідомив голова Сумської ОВА Дмитро Живицький.

За день в області було вісім обстрілів з артилерії та мінометів - 104 приходи та один авіаудар – шість ракет. Попередньо - без жертв та руйнувань.

За минулу добу українська артилерія вразила три райони концентрації живої сили, озброєння та військової техніки, один склад боєприпасів, сім об'єктів протиповітряної оборони противника та інші військові цілі. Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Більше ніж 1233 дитини постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії російської федерації. Станом на ранок 16 жовтня  офіційне число дітей-жертв за добу не змінилося - 423. Не зазнали змін і дані щодо поранених - 810.

Загальні бойові втрати ворога станом на ранок 16 жовтня: