216 доба війни в Україні: головне станом на ранок 27 вересня

27 вересня 2022 0
Яніна Климань
Обстріл Дніпропетровщини та загальні бойові втрати ворога: головне станом на ранок 27 вересня.

У ніч на 27 вересня російські окупанти ударили по трьох громадах - Нікопольській, Марганецькій та Червоногригорівська. Про це повідомив начальник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко. У Нікополі пошкоджено 15 приватних будинків, господарські споруди, автівки. У Марганці понівечені десять приватних осель, дитячо-юнацька спортивна школа, сквер, газогін та лінії електропередач. Один будинок загорівся.

26 вересня росіяни поцілили ракетою Х-59 по аеропорту Кривого Рогу. Про це повідомив начальник Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко. Його інфраструктура зруйнована. Подальше використання летовища та устаткування неможливе. Люди під час удару не постраждали.

У Херсонському і Бериславському районах уразили чотири осередки ворожого озброєння та техніки й чотири склади з боєприпасами, повідомили в ОК "Південь". Підтверджені втрати ворога становлять: 77 військових, шість танків, п’ять гаубиць, у тому числі самохідна "Мста-С", три зенітні гарматно-ракетні комплекси "Панцир-С1" та 14 одиниць автобронетехніки.

Станом на ранок 27 вересня 2022 року більше ніж 1171 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії російської федерації. 395 дитина загинула та понад 776 отримали поранення різного ступеню тяжкості.

Загальні бойові втрати ворога станом на ранок 27 вересня: