129 доба російсько-української війни: головне станом на ранок 2 липня

02 липня 2022 0
Поліна Кузнецова
Росіяни обстріляли Сумщину близько 270 раз, зросла кількість жертв обстрілу на Одещині та проголошення дня жалоби.

За добу 1 липня росіяни випустили на територію Сумської області понад 270 мін, ракет та снарядів різного калібру. Про це повідомив голова Сумської ОВА.

Під ворожим вогнем опинилися: Білопільська, Новослобідська, Шалигінська, Есманьська, Великописарівська, Глухівська та Краснопільська громади.

Постраждала 1 людина. Наявні руйнування цивільної інфраструктури, фермерські господарства, електромережі та водонапірна башта.

В ніч з 30 червня на 1 липня окупанти, з акваторії чорного моря,  завдали ракетного удару по Одещині. Одна ракета влучила в 9-поверховий житловий будинок, друга - в базу відпочинку в Білгород-Дністровському районі. Про це повідомив речник ОВА Одещини.

В багатоквартирному будинку повністю зруйновано один під’їзд у 9 поверхів.Всього загинула 21 особа, з них 1 дитина, постраждало 39 осіб, з них 6 дітей, врятовано 8 осіб, з них 3 дітей.

Також 2 липня проголошено Днем жалоби в Одеській області для вшанування пам’яті мирних жителів, які загинули в наслідок ракетних ударів, вчинених російською армією в Одеській області.

Станом на ранок 2 липня в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії Російської Федерації постраждали 985 дітей.  За офіційною інформацією ювенальних прокурорів 341 дитина загинула та понад 641 поранена.