172 доба російсько — української війни: головне станом на ранок 14 серпня

14 серпня 2022 0
Дар'я Жученя
Ракетні удари по Харкову та Дніпропетровщини та втрати ворога: головне станом на ранок 14 серпня.


Увечері 13 серпня після 18:00 окупанти обстріляли цивільну інфраструктуру Харкова. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов. Також росіяни близько 01:00 завдали ударів по Зміївській громаді. Поранені троє людей: чоловік 27 років та жінки 38 та 74 років.

Ворог знову обстріляв Дніпропетровщину: два райони - Нікопольський та Криворізький. Про це повідомив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко. Внаслідок обстрілів кілька тисяч жителів Нікополя лишилися без світла. По Марганцю росіяни били з «Градів». У мирні квартали прилетіло 30 ворожих снарядів. Поранило 69-річного чоловіка, він у лікарні.

Зранку 13 серпня зенітники ОСУВ "Хортиця" ліквідували російський БПЛА типу "Орлан-10", який корегував вогонь артилерії противника. Про це повідомили у Сухопутних військах ЗСУ.

П’ята частина підрозділів ЗС РФ, залучених до бойових дій в Україні, розгромлена, повідомив Головнокомандувач ЗСУ генерал Валерій Залужний.

Більше ніж 1072 дитини постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії Російської Федерації. Станом на ранок 14 серпня 2022 року офіційне число дітей-жертв за добу не змінилося - 361. Зросла кількість поранених — понад 711.

Загальні бойові втрати російських окупантів станом на 13 серпня: