221 доба російсько-української війни: головне станом на ранок 2 жовтня

02 жовтня 2022 0
Ворожі атаки Дніпропетровщини, Харківщини та Запоріжжя, звільнення Лиману, загальні бойові втрати ворога: головне станом на ранок 2 жовтня.


Усю ніч ворог атакував Нікопольський та Криворізький райони Дніпропетровщини. Про це повідомив голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко.

У Нікополі руйнувань зазнали приватні будинки, господарські споруди та лінії електропередач. У Кривий Ріг після опівночі прилетів ворожий дрон-камікадзе.

Протягом минулої доби росіяни били по Харківщині. Під ударом були населені пункти Куп'янського району, місто Вовчанськ та село Гатище Чугуївського району. Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

У Куп'янському районі внаслідок обстрілу з пораненням госпіталізували 71-річну жінку.

Триває розслідування розстрілу цивільної колони в Куп'янському районі 25 вересня. За останніми даними, тоді загинуло 24 людини, в тому числі 13 дітей та вагітна жінка.

2 жовтня вранці росіяни атакували Запоріжжя. Внаслідок обстрілів руйнувань зазнала промислова інфраструктура. Про це повідомив голова Запорізької ОВА Олександр Старух.

1 жовтня чинності набрав закон США про ленд-ліз для України. Про це повідомив голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук.

Збройні сили України повністю звільнили та взяли під контроль місто Лиман, що на Донеччині. Про це повідомили українські військові на відео, яке опублікував Генеральний штаб ЗСУ.

Станом на ранок 2 жовтня більше ніж 1196 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії російської федерації. 412 дітей загинули та понад 784 отримали поранення різного ступеню тяжкості.

Втрати ворога станом на ранок 2 жовтня: