На Полтавщині викрили браконьєрів, які незаконно наловили риби на понад мільйон гривень. ВІДЕО

24 вересня 2022 0
Яніна Климань
У Полтавській області виявили трьох осіб, які незаконно виловили близько 1200 кілограмів риби на понад мільйон гривень.

23 вересня близько 8:00 поблизу села Шушвалівка Кременчуцького району виявили трьох осіб на промисловому судні, які порушили правила промислового лову на території Сулинського заказника.

Троє місцевих жителів 1979, 1993 та 2003 років народження,  на промисловому катері з навісним двигуном та за допомогою 16 риболовецьких сіток, загальною довжиною 1120 метрів незаконно виловили близько 1200 кілограмів риби різних видів, серед яких заборонена для вилову  риба - синець. Про це повідомили у пресслужбі Головного управління Нацполіції Полтавщини.

За попередньою оцінкою фахівців, сума завданих державі збитків складає понад 1 млн 200 тис. грн.

Внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 249 (Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом, якщо воно заподіяло істотну шкоду) Кримінального кодексу України.

Крім цього, на порушників склали адміністративні матеріали, а саме: два протоколи за ч. 3 ст. 85 (Порушення правил промислового лову) Кодексу України про адміністративні правопорушення та два протоколи за ч. 4 ст. 85 (Грубе порушення правил рибальства) Кодексу України про адміністративні правопорушення.