Вчителів Полтавщини, які не повернуться до 1 вересня в Україну принципово звільнятимуть з посад

02 липня 2022 0
Олександра Іоффе
Дмитро Лунін чітко окреслив формат у якому працюватимуть вчителі та навчатимуть учні з 1 вересня.

Усі вчителі, які виїхали за кордон мають повернутися до початку навчального року або їх звільнять. Такий ультиматум 29 червня озвучив голова Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін під час своєї пресконференції для регіональних ЗМІ.

За його словами,  наразі поза межами держави перебуває 412 педагогічних працівників з Полтавщини. Кількість охочих повернутися поки що невідома.

"Вони мають визначитися або повернутись до своїх навчальних закладів і долучитись до організації освітнього процесу або втратити робочі місця. Вибір кожен повинен зробити для себе особисто. А от щодо дітей, які виїхали за кордон та мають бажання продовжувати навчання в українських школах для них процес буде організований в онлайн форматі у комбінації з матеріалами для самоопрацювання. По кожному навчальному закладу рішення прийматиметься окремо органами місцевого самоврядування, місцевими Департамент або управління освіти та керівництвом конкретного навчального закладу.Наше ж завдання — зробити по максимуму, щоб діти з Полтавщини, які хочуть навчатися у нас змогли отримати доступ до навчання хоч і в онлайн форматі. Попередньо таких дітей формуватимуть з усієї паралелі в окремий онлайн клас. Ми вже маємо подібний досвід дистанційної роботи, адже відпрацювали дещо подібний формат за дворічний період коронавірусної пандемії. Тому можемо впевнено сказати, що на наших дітей чекають у рідних школах. Саме такий механізм передбачається рекомендаціями МОЗ", - наголосив Дмитро Лунін.

Він додав, що наразі закордоном перебуває 15 753 дітей. За його словами, щодо дітей які перебувають на Полтавщині, то, на його думку, потрібно максимально наблизити навчальний процес до офлайн формату та зробити все аби діти змогли отримувати повноцінний доступ до знань безпосередньо у школах, а не вдома за комп’ютером.