У Полтаві обрали запобіжний захід службовим особам КО "Інститут розвитку міста", яких підозрюють у розтраті понад 570 тис. грн

01 липня 2022 0
Яніна Климань
Службовим особам комунальної організації, які понад рік нараховували зарплату працівникам, котрі там не працювали, обрали запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Домашній арешт призначив Октябрський районний суд керівниці комунальної організації Полтавської міської ради "Інститут розвитку міста", бухгалтеру та двом працівникам через причетність до розтрати понад 570 тис. грн державних коштів. Про це повідомив під час брифінгу керівник Полтавської обласної прокуратури Антон Столітній.

Нагадаємо, службові особи вносили недостовірні відомості до табелів обліку робочого часу двох працівниць. На підставі вказаних документів жінки, які фактично не працювали в організації, отримували заробітну плату.

Упродовж січня 2021 – березня 2022 років вони одержали понад 570 тис. грн державних коштів. 

Усім фігурантам повідомили про підозру.

Так, зокрема: керівникові організації та бухгалтеру інкримінують розтрату чужого майна шляхом зловживання службовим становищем у великих розмірах, вчинену за попередньою змовою групою осіб, в умовах воєнного стану, та внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей (ч. 4 ст. 191, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366); а двом працівникам – пособництво в розтраті чужого майна шляхом зловживання службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб, в умовах воєнного стану (ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 191) Кримінального кодексу України.