Дмитро Лунін наголосив, що не припинятиме опікуватись дозвіллям дітей Полтавщини

02 липня 2022 0
Олександра Іоффе
Очільник області повідомив, що ракетні обстріли "Амстору" та інших цивільних об'єктв не привід скасовувати заходи для дітей-переселенців.

 

Попри загострення військової ситуації всередині країни та загрозу обстрілів цивільних обєктів на Полтавщині масові заходи для дітей переселенців не скасовуватимуть. Про це 29 червня повідомив очільник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін під час свого щотижневого брифінгу для регіональних ЗМІ.

Коментуючи ситуацію з збільшенням фактів обстрілу цивільних обєктів Дмитро Лунін наголосив що зараз триває війна і такі ситуації хоч і є злочинами проти мирних людей, на жаль, можуть траплятися.

"Говорити про безпеку зараз недоречно. В країні триває війна і досягти стабілізації ситуації і тим паче впевнено сказати про безпеку для людей ми зможемо лише після нашої остаточної перемоги над ворогом. Але життя триває і ми намагаємось зробити його трохи кращим для дітей, зокрема, дітей-переселенців. Саме тому ПОВА активно ініціює та долучається до організації та проведення низки дозвільних заходів для різних вікових груп. Маємо на меті хоча б на період цих цікавих активностей відволікти їх від переживань та сидіння в гаджетах, звідки вони і дізнаються про всі жахіття та жертви війни. Бачачи, як під час таких заходів діти згадують що вони все ж таки діти, ми розуміємо, що готові боротися за їхнє психологічне благополуччя та посильно відволікати їх від  реальності", - наголосив очільник ПОВА.

Також Дмитро Лунін додав, що попри насичений графік заходів та їхню багатолюдність усі учасники чітко дотримуються правил безпеки та під час повітряної тривоги переривають програму й організовано слідують до укриттів.

Нагадаємо, що дізнатися анонси та долучитися до участі у дитячих заходах можна на офіційному телеграм-каналі очільника Полтавської обласної адміністрації Дмитра Луніна.