У Полтавській області водій намагався відкупитися від поліціянтів

09 серпня 2022 0
Яніна Климань
У Лубенській громаді водій, який порушив правила дорожнього руху пропонував патрульним хабар за непритягнення до відповідальності.

У Лубенській громаді місцевий 35-річний водій вчинив низку адміністративних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 126 (Керування транспортним засобом особою, позбавленою права керування транспортними засобами), ч. 1 ст. 126 (Керування транспортним засобом особою, яка не має при собі посвідчення водія відповідної категорії) та ч. 5 ст. 121 (Порушення правил користування ременями безпеки) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

 З метою уникнення адміністративної відповідальності, чоловік намагався підкупити інспектора сектору реагування патрульної поліції. Поліціянт від хабаря відмовився та  викликав на місце слідчо-оперативну групу, яка задокументувала дане правопорушення. Про це повідомили у пресслужбі Головного управління Нацполіції полтавщини.

За цим фактом відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Йому вже повідомили про підозру.

У рамках відкритого кримінального провадження триває досудове розслідування. У разі доведення вини судом чоловікові загрожує від двох  до чотирьох років позбавлення волі.

Крім того, відносно фігуранта склали адміністративні протоколи за вчинення вищезазначених правопорушень.