460 доба війни в Україні: головне станом на ранок 29 травня

29 травня 2023 0
Російські війська атакували Полтавщину, Київщину та Харківщину: є поранені.

В ніч на 29 травня російські війська обстріляли Україну. Над Полтавщиною збили дві ракети та безпілотний літальний апарат. Станом на ранок повідомлень про руйнування не надходило. Про це повідомив голова Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін.

28 травня росіяни здійснили обстріл Харківської області. Ворог завдав ракетного удару по Чугуївському, Харківському, Куп’янському та Ізюмському районах. Внаслідок удару окупанти пошкодили житлові будинки, автомобіль та господарчі споруди. У селі Богуславка Ізюмського району унаслідок обстрілу отримав поранення 49-річний цивільний чоловік. Внаслідок артилерійського обстрілу села Кучерівка Куп’янського району поранення зазнала 73-річна жінка. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

В ніч на 29 травня росіяни вдарили по Київщині. Небо столиці атакували дрони-камікадзе "Shahed" та крилаті ракети. Засоби ППО в повітряному просторі Києва знищили понад 40 повітряних цілей. В Подільському районі пробило дах житлового будинку, без жертв. Інформація щодо поранених за ніч уточнюється. Про це повідомили у Київській міській військовій адміністрації.

Підрозділи ракетних військ і артилерії Збройних сил України уразили три райони зосередження озброєння та військової техніки, зенітний ракетний комплекс С-300 та зенітний ракетний комплекс Тор, шість пунктів управління, станцію радіоелектронної боротьби, артилерійський підрозділ на вогневій позиції та склад боєприпасів противника.

Станом на ранок 28 травня більше ніж 1469 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії рф. 483 дитини загинули та понад 986 отримали поранення різного ступеня тяжкості.

На фото наслідки обстрілів на Київщині.

Загальні бойові втрати ворога станом на ранок 29 травня: