На Полтавщині заочно судитимуть колишнього співробітника СБУ Донецької області

17 серпня 2022 0
Яніна Климань
У Полтавській області судитимуть чоловіка, який вступив до складу незаконного збройного формування на території "ДНР". Наразі він перебуває у розшуку.

Полтавська обласна прокуратура передала до суду обвинувальний акт стосовно колишнього співробітника Управління Служби безпеки України в Донецькій області за участь у терористичній організації (ч. 1 ст. 258-3) Кримінального кодексу України.

За інформацією пресслужби Полтавської обласної прокуратури, чоловік, перебуваючи на тимчасово непідконтрольній українській владі території, вступив до складу збройного формування – "внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ Донецької народної республіки".


З квітня 2014 року по теперішній час він, обіймаючи посаду командира "військової частини №5002 внутрішніх військ мвд днр", проводить заходи, спрямовані на "патріотичне виховання" її учасників, здійснює спеціальну підготовку підрозділів та безпосередньо бере участь у бойових діях проти Збройних сил України.  

Обвинуваченим є Василь Бовсуновський (позивний "Кабан"). Він здійснював розвідувально-підривну діяльність та обстрілював позиції сил АТО, повідомили в Управлінні СБУ в Полтавській області.

На початку повномасштабного вторгнення рф підпорядковані йому підрозділи увійшли до складу окупаційних угруповань на східному напрямку.

Чоловік має звання "підполковника" та за "сумлінну службу" керівництвом "ДНР" нагороджений "Георгієвським хрестом IV ступеня" та годинником.  

Наразі особа перебуває у розшуку.

Фото: Управління СБУ в Полтавській області