Три місяці полтавці живуть без гарячої води

23 липня 2021 0
На вулиці Віктора Андрієвського, 29 люди три місяці живуть без гарячої води. Це через аварійні комунікації. Ремонтувати їх ніхто не хоче, адже не можуть з'ясувати на чиєму балансі ця ділянка. Жителі зверталися у всі інстанції.





Вже три місяці жителі будинку на вулиці Віктора Андрієвського, 29 живуть без гарячої води. Відключили її через аварію на тепломережі. Щоб покупатися або помити посуд, людям доводиться постійно нагрівати воду у мисках та чайниках.

"Так холодну воду ми щодня набираємо. Зранку дітей купаємо, вдень після прогулянки. Ввечері ще чоловік приходить з роботи й теж стабільно одну каструлю треба і це тільки для нього. І так щоразу", – розказала жителька будинку Дар'я Трощий.

"Гріємо, наливаємо воду у миску. Ось вона стоїть. І миємо. Зовсім незручно так жити", – зауважила жителька будинку Тетяна Скиба.

Жителька будинку Людмила Ходатенко носити каструлі з водою до ванни не може через проблеми зі здоров'ям. Тому за допомогою їй доводиться звертатися до доглядальниці.

"З допомогою справляюся. Зараз нагріємо, тоді понесемо у ванну, додамо гарячої води. Так і миємося з кухля", – зазначила жителька будинку Людмила Ходатенко.

Однак конкретної відповіді, коли мешканцям повернуть гарячу воду, не називають.

"Ми звернулися з проханням відремонтувати й дати людям гарячу воду. Тому, що з "Теплоенерго" укладені договори у кожній квартирі. Водопостачання гаряче та опалення вони надають протягом 25 років. І беруть за це вчасно кошти щомісяця. А як виникла проблема, воно чомусь у них не на балансі", – сказала голова правління кооперативу Тетяна Хоменко.

У міській раді жителям також не допомогли, тому вони звернулися до обласної ради.

"До нас звернулися люди, у них є проблема. Ми дали доручення "Полтаватеплоенерго" відпрацювати механізм у розв'язання проблеми", – зазначив заступник голови Полтавської обласної ради Олексій Чепурко.

Однак повноважень робити ремонт на ділянці у комунальників немає, говорять у "Полтаватеплоенерго".

"Та ділянка теплової мережі, яка підходить безпосередньо до житлового будинку і через, який теплоносій потрапляє у будинок, є аварійним, але вона не перебуває на балансі підприємства. У "Полтаватеплоенерго" немає підстав, щоб спрямовувати кошти на ремонт цієї ділянки та направляти туди своїх працівників", – сказав керівник пресслужби "Полтаватеплоенерго" Олександр Циганок.

На цей будинок немає документів про визначення прибудинкової території та передачі комунікацій. Через це й виникла проблема. Також є борг перед комунальним підприємством у майже пів мільйона гривень.

"Якщо не згодні, потрібно щось з цим робити і йти вирішувати. А просто не сплачувати й потім просити, або когось звинувачувати у тому, що "Полтаватеплоенерго" не може провести ремонт. Звісно, не може, бо в них такі великі борги. За які гроші їм його провести?", – зауважив голова правління ОСББ Андрій Хіль.

В обласній раді пообіцяли, що проблема з відсутністю гарячої води буде розв’язана протягом місяця.