Полтавцям доводиться чекати по 15 хвилин, поки стече холодна вода і піде гаряча

22 жовтня 2021 0
У Полтаві жителі вулиці Чураївни скаржаться, що коли вони вмикають гарячу воду, довгий час йде холодна. Однак сплачувати потрібно як за гарячу. Послугу з надання гарячої води полтавцям надає комунальне підприємство "Полтаватеплоенерго".



Вмикаєш гарячу воду, а близько 15 хвилин тече холодна. З такою ситуацією зіштовхнулися жителі вулиці Чураївни.

"Вмикаю гарячу воду, хвилини три-чотири йде холодна вода. Якщо люди внизу користуються, то вона швидше нагрівається. Якщо ввечері, то потрібно хвилин п’ять чекати", – розповіла жителька будинку на вулиці Чураївни Олена Гаврилова.

Попри те, що з крана тече холодна вода, оплата рахується за лічильником як за гарячу.

"Для того, щоб вона нагрілася, то мені потрібно пів ванни набрати, аби була гаряча вода. А зараз можете самі спробувати, яка водичка – холодна. Вода холодна і в хаті холодно.

А за воду однаково доводиться платити як за гарячу. Хоча з крана йде холодна",
– розказала жителька будинку на вулиці Чураївни Людмила Красакова.

Така ж ситуація й у Тетяни Борисюк.

"Оце вже скільки, хвилина пройшла й холодна вода. Потім вона починає ледве тепла бігти. Це тому, що вже середина дня. Навіть друга половина. А зранку це справді хвилин 15", – розказала жителька будинку на вулиці Чураївни Тетяна Борисюк.

Послугу з надання гарячої води полтавцям надає комунальне підприємство "Полтаватеплоенерго".

"У будинку трубопроводи й циркуляція гарячої води відсутні. Їх обслуговування поза компетенцією "Полтаватеплоенерго". З цього питання треба звертатися до управителя, тобто до КП "ЖЕО № 2", – сказав Олексій Йосипенко, начальник групи контролю за якістю теплопостачання КП "Полтаватеплоенерго".

У ЖЕО № 2 кореспондентам відповідь не надали. А експерти радять наступне:

"Температура води, яка постачається у крани повинна бути не нижчою +50 градусів. У разі якщо вона є нижчою, ви повинні викликати представників теплопостачальної організації", – зазначив експерт громадського руху "Всі разом!" Євген Савісько.

 А причиною поганого постачання гарячої води експерт називає таку: засміченість труб або неправильно встановлена система водопостачання всередині будинку.