У Полтавській області попрощалися зі старшим сержантом Валентином Голубом

13 листопада 2023 0
Дарина Омелич
У Хорольській громаді провели в останню путь полеглого військовослужбовця Валентина Голуба.

12 листопада у Хорольській громаді на площі Великого Кобзаря попрощалися зі старшим сержантом Валентином Вікторовичем Голубом. Про це повідомили у Хорольській міській раді.



Чоловік народився 24 січня 1977 року в селі Вишняки. Працював тренером футбольної команди. Згодом працював слюсарем на ПрАТ "Хорольський механічний завод".

З 20 січня 2015 по 25 березня 2016 проходив військову службу у складі 131-го окремого розвідувального батальйону імені полковника Євгена Коновальця Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

25 лютого 2022 року Валентин пішов добровольцем на фронт. Воював у складі 81-ої окремої аеромобільної бригади у складі ДШВ.

Починав бойовий шлях з околиць міста Гуляйполе Запорізької області, обороняв Сіверськ, Бахмут. У складі п'ятої окремої штурмової Київської бригади звільняв від російських окупантів місто Ізюм на Харківщині.

За високу мужність та патріотизм Валентин Голуб був нагороджений відзнакою "Хрест розвідника" 131-го розвідувального батальйону, медаллю "За відвагу", відзнакою Міністра оборони України "За зразкову службу" та іншими почесними відзнаками та нагрудними знаками.



Помер захисник у "Хмельницькій міській лікарні" внаслідок отриманих вогнепально-осколкових поранень.

Трагедія сталася поблизу міста Часів Яр Донецької області близько 7:30 під час артилерійського обстрілу противника.

У чоловіка залишилася дружина Олена та донечка Анастасія.