Сім’ям 22 загиблих військових із Полтавщини виплатять одноразову матеріальну допомогу

20 січня 2023 0
Яніна Климань
На Полтавщині нададуть матеріальну допомогу 248 громадянам на загальну суму 3,3 мільйона гривень, серед них – сім'ї загиблих бійців та люди яким виповниться 100 років.

20 січня в обласній військовій адміністрації відбулося чергове засідання Комісії з розгляду питань з надання матеріальної допомоги населенню з обласного бюджету. Про це повідомили у Полтавській обласній військовій адміністрації.

На засіданні розглянули звернення громадян та прийняли рішення щодо надання матеріальної допомоги 248 громадянам на загальну суму 3,3 мільйона гривень.

Зокрема 22 сімʼям загиблих військовослужбовців нададуть допомогу на понад 1 млн грн. Також 13 військовослужбовцям, які отримали поранення виплатять від 5 до 20 тисяч гривень, залежно від ступеня тяжкості захворювання.

На комісії позитивно розглянули заяви жителів області щодо виплати допомоги на лікування онкозахворювань дітей та дорослих, оздоровлення ліквідаторів ЧАЕС.

Крім того, троє жителів області, яким у лютому виповниться 100 років, отримають з обласного бюджету одноразову матеріальну допомогу в сумі 2000 гривень.