Людство витрачає майже п'ять годин на день у соцмережах

13 січня 2022 0
А чи рахуєте ви скільки часу проводите в соцмережах на добу? Торік людство просиджувало у додатках у середньому 4 години 40 хвилин на день. Психологи кажуть, що це забагато, а соцмережі відривають нас від реальності.



Майже п'ять годин на день у мобільних додатках – саме стільки часу витрачало людство у 2021 році, це на 30 відсотків більше, ніж у 2019 році. Полтавець Станіслав Манько працює ведучим свят, тому чоловіку доводиться бути активним в соцмережах.

"Я в соцмережах проводжу близько п'яти годин на день. Чому я це роблю? Тому що у мене професія така, мені потрібно, аби я завжди був на видноті. По-друге, це цікаво. Мені завжди потрібно бути з телефоном, на зв'язку. Так інколи я з цим перебільшую, і отримує наганяй від дружини", – розповів полтавець Станіслав Манько.

Деякі полтавці розповідають, що переважно марнують час у соцмережах. Дивляться фотографії знайомих та переглядають кумедні відео.

"Дві години в день. Це багато, треба менше. Та робити нічого, дивлюся відео різні в Інстаграмі або Тік Ток. Прикольного нічого, я час гаю", – сказав полтавець Сергій Курилов.

"Я думаю, що в людей нецікаве життя, й вони не хочуть його урізноманітнити, простіше дивитися на те, як у когось іншого воно яскравіше, ніж самим своє життя робити цікавішим", – розказала полтавка Діана Корнієвська.

"На день може години півтори. Звичайно спостерігаю за фотографіями друзів, знайомих", – сказала полтавка Тетяна Тесля.

"Блогери, з дітьми, прикольні відео. Дещо там мотивує, є мотивація до кращого життя",
– розповіла полтавка Вероніка Тон.

 Психолог радить пам'ятати, що світ соціальних мереж не справжній. Звичайно, він яскравий, цікавий, тому на контрасті приваблює нас більше ніж реальне життя.

"Дозуйте час, який ви проводите в соціальних мережах, встановіть собі обмеження на різні додатки. Друга – контролюйте контент, який ви споживаєте. Дуже важливо, відстежувати свої емоції, якщо якийсь контент викликає у вас негативні емоції відпишіться від нього. І третє, введіть собі ритуали, у час доби, коли ви не користуєтеся телефоном, наприклад, коли ви проводите час з родиною", – розповіла психологиня Марії Діденко.

Якщо ви вважаєте, що соцмереж у вашому житті забагато, то можна обмежити час використання у налаштуваннях додатків.

"З 2022 року Інстаграм буде пильніше приділяти увагу підліткам та дітям в соціальній мережі, з'явиться батьківський контроль. Вже зараз є можливість обмежувати час у мобільних додатках. Так само у Тік Ток є можливість обмежити час, який вони будуть проводити у соціальних мережі", – розповів директор маркетингової школи Нікіта Наконечний.

У соцмережах є не лише кумедні відео, а й безліч корисної інформації. Тому використовувати їх корисно, але в міру.