До ув’язнення засудили чоловіка, який на Полтавщині на смерть збив велосипедиста

22 листопада 2021 0
Тетяна Наказненко
П’ять років ув’язнення призначив суд водієві легковика, який на Полтавщині на смерть збив велосипедиста.

П’ять років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на два роки призначив Гребінківський районний суд водієві легковика, який на смерть збив велосипедиста. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.    

Згідно з реєстром, 30 березня 2016 року близько 11:25 на вулиці Магістральній у Гребінці обвинувачений керував технічно несправним автомобілем ВАЗ 2103 (непрацездатна робоча гальмівна система). Проїжджаючи повз територію будівельно-монтажного експлуатаційного управління регіональної філії ПАТ "Південна залізниця", водій зіткнувся з велосипедистом, який рухався у попутному напрямку.

Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди, велосипедист помер. Причиною смерті стала закрита травма грудної клітки, живота, тазу, хребта з розривами легень, правої нирки, переломами кісток скелету, що супроводжувалось шоком-крововтратою, йдеться у тексті вироку.

У судовому засіданні обвинувачений свою вину у скоєнні злочину не визнав. Але надалі визнав частково.

Суд кваліфікував дії водія легковика за ст. 286 ч. 2 Кримінального кодексу України, оскільки встановили, що він, бувши особою, яка керує транспортним засобом, порушив правила безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого.

З чоловіка мають стягнути 5 502 грн витрат за проведення транспортно-трасологічної, автотехнічної експертиз.

Крім цього, він має сплатити 300 000 грн моральної шкоди на користь сина загиблого.

На вирок може подати апеляцію до Полтавського апеляційного суду протягом 30 днів з дня проголошення.

Нагадаємо, в аварії на автодорозі Лубни - Миргород - Опішня загинув водій.