За рік за перевищення швидкості в Полтаві та на трасі патрульні склали понад 13 з половиною тисяч постанов

28 грудня 2020 0
У Полтаві вже рік використовують радари "TruCam". За цей час за перевищення швидкості в місті та на трасі, патрульні склали понад 13 з половиною тисяч постанов, з яких понад шість тисяч – у Полтаві. За день в основному фіксують близько 40 порушень та скла

Село Циганське, що під Полтавою. Це одне із місць, де патрульні поліціянти контролюють перевищення швидкості. Сьогодні, зокрема, за таке порушення зупинили водія "Мерседесу".

"Їхав з перевищенням, зупинили справедливо, але ж навіщо будувати такі дороги, щоб не можна було їхати зі швидкістю 110 км/год? На цій трасі, якщо їхати, наприклад, з Лубен до Києва, скрізь можна їхати 130 км/год. Треба прибрати знаки. Який же це населений пункт?", – прокоментував водій Олександр Кубрак.

"Його швидкість складала 104 км/год. За частиною 3 статті 122 мінімальний штраф за це складатиме 510 гривень", – сказав лейтенант поліції Олександр Товма.

Всього полтавські поліціянти мають чотири радари "TruCam".

Дотримання швидкісного режиму патрульні контролюють на чотирьох вулицях міста та на трасі "Київ-Харків-Довжанський".

Обиралися ці місця, виходячи зі статистики дорожньо-транспортних пригод.

"Якщо говорити про місто, то це вулиці Великотирнівська, Соборності, Сакко та Європейська. Через те, що там щільний потік транспортних засобів, є ділянки, на яких перевищують швидкість, з метою недопущення цього, обиралися саме ці вулиці", – розповів речник патрульної поліції області Руслан Возниця.

Щодня патрульні фіксують близько 40 порушень.


"Кількість зафіксованих дорожньо-транспортних пригод залишилася на сталому рівні. Цього року, як і минулого, було 1700 ДТП, однак кількість травмованих зменшилася на 10 відсотків", – додав Руслан Возниця.

За рік за перевищення швидкості в місті та на трасі патрульні склали понад 13 з половиною тисяч постанов, з яких понад шість тисяч – у Полтаві. В умовах обмеженої видимості поліціянти не використовують радари, адже це може впливати на показники швидкості.

Дарина Литвак, Станіслав Авдєєв, PTV Полтавське Телебачення