У яку суму полтавцям обійшлися святкові вихідні?

03 травня 2021 0
Полтавці цього року на Великодні свята відпочивають чотири дні. Цей відпочинок обійшовся від тисячі до чотирьох тисяч гривень.


В середньому на святкові вихідних полтавці витратили від тисячі до чотирьох тисяч гривень.

У теплу погоду люди люблять відпочивати на природі: в лісі, парку або біля водойми. Зазвичай вони беруть з собою їжу, напої та гарний настрій.

– Тільки на природі відпочиваємо, зараз ресторани, все зачинено, то краще на природі посидіти, – розповів полтавець Максим Кучерук.
– Що найдорожче було? – запитали ми.
– М’ясо, шашлик – найдорожче. А так пасочки недорогі. Десь в районі 900 – тисячі гривень, – відповів полтавець Максим Кучерук.

"Все купували, і паски купляли, пиріжки купляли, сувенірів купили на альтанці, фотографувалися. Ви знаєте, мабуть, на Великдень не треба рахувати скільки витратилися, це таке раз у рік", – зазначив полтавець Валентин Золотарьов.

"Багато не готували, в плані з їжі. Але витратилися в плані прикрашання столу, на випікання великодньої випічки. Думаю тисячі 3 –4 пішло на стіл", – розказала полтавка Ксенія Роненко.

На ринку перед святами ціни на продукти дещо зросли, приблизно на 20 відсотків.

"Цього року не спостерігалося значного росту цін саме на молочну продукцію, водночас в ціні зросла олійна продукція і м’ясна продукція. У цілому рівень закупів дещо знищується, бо економічна ситуація так впливає", – розповіла кандидат технічних наук з товарознавства харчових продуктів Аліна Ткаченко.

"Ціна підіймається на свята до космічних меж. Ближче до свят торгівля краща, беруть помідор, огірок, редиску. Огірок коштував 50 гривень, а перед Великоднем подорожчав на 15 гривень, 65 гривень став", – сказав продавець Сергій Зв'ягольський.

"З понеділка по середу було дуже погано, а з четверга по суботу було дуже гарно", – зауважив продавець Олександр Степаненко.

Через додаткові вихідні саме місто пустує. Тому громадський транспорт працює у збиток.

"Дуже сильно, практично працюємо в нуль, в депо йдемо в нуль", – сказала кондуктор Лідія.

– Ну у нас одні сидячі, по перше, і взагалі, зараз мало. Можна сказати наполовину, – зауважила кондуктор Світлана.

"Не буду я суму озвучувати, але впали реально. Більш ніж половина", – сказав водій В'ячеслав.

Однак після свят водії сподіваються, що полтавці знову повернуться у місто та будуть користувати громадським транспортом. І щодо правопорядку на вихідних. Усього в області працювало 650 поліціянтів, і порушень на свята не було.