У МОЗ оприлюднили критерії переходу на онлайн - освіту

06 вересня 2021 0
Олена Кулага
У МОЗ назвали критерії переходу на онлайн-освіту під час пандемії COVID-19.

6 вересня Міністерство охорони здоров'я України назвало критерії переходу на онлайн-навчання під час пандемії Коронавірусу. Навчальний процес може організовуватися за одним із трьох можливих сценаріїв:

  • "Зелений" рівень епідемічної небезпеки (низький рівень захворюваності) - відвідування закладів освіти дозволено у звичайному режимі. Однак за умови виконання заходів, затверджених постановами головного державного санітарного лікаря України для дошкільних закладів та закладів освіти.
  • "Жовтий" та "помаранчевий" рівні епідемічної небезпеки (середній рівень захворюваності) - відвідувати заклад освіти можна за умови, якщо в ньому вакциновано щонайменше 80 % персоналу. Навчання забезпечується за різними формами: як дистанційно, так і в закладі освіти з дотриманням правил дистанціювання та дотримання протиепідемічних вимог. Рішення про організацію навчання  ухвалює педагогічна рада навчального закладу в межах чинного законодавства.
  • "Червоний" рівень епідемічної небезпеки (високий рівень захворюваності) - відвідувати заклади освіти заборонено всім, крім вихованців садочків, спеціальних закладів освіти та учнів 1–4 класів шкіл за умови, якщо в закладі вакциновано щонайменше 80 % персоналу.  Для інших здобувачів освіти навчання відбувається в інших формах, у тому числі дистанційно.

Нагадаємо, з наступного тижня в Україні планують посилити карантинні обмеження