У Полтавській області провели в останню путь солдатів Романа Левченка та Сергія Сидоренка

05 листопада 2023 0
Дарина Омелич
У Хорольській громаді попрощалися з полеглими захисниками водієм-санітаром Романом Левченком та молодшим сержантом Сергієм Сидоренком.

4 листопада у місті Хорол на площі Тараса Шевченка відбулося прощання з полеглими героями хорольцем Романом Левченком та бахмутчанином Сергієм Сидоренком. Про це повідомили у Хорольській міській раді.



Солдат Роман Левченко народився 23 грудня 1975 року в місті Хоролі. Служив на посаді водія-санітара медичного пункту другого аеромобільного батальйону 81-ої окремої аеромобільної бригади (в/ч А2120).

З 7 серпня 2014 по 8 серпня 2015 року чоловік брав участь в бойових діях проти ворожої російської армії та самопроголошених ДНР і ЛНР. З початком повномасштабного вторгнення Романа мобілізували 25 лютого 2022 року до лав ЗСУ.

Роман Левченко вважався безвісти зниклим з 11 березня 2023 року. Загинув солдат поблизу села Діброва Міловської селищної громади Старобільського району Луганської області. Поховання відбулося за місцем проживання рідного батька, який був вимушений евакуюватися з палаючого Бахмуту в травні минулого року та знайшов прихисток у с.Покровська Багачка.



Молодший сержант Сергій Анатолійович Сидоренко народився 28 жовтня 1986 року в місті Бахмут Донецької області. Служив на посаді сержанта.

З 23 лютого 2017 року чоловік підписав контракт на військову службу в 56-ій окремій мотопіхотній Маріупольській бригаді. А з початку повномасштабного вторгнення був мобілізований у ту ж бригаду. Захисник обороняв населені пункти рідного Донбасу та сусідніх регіонів по всій лінії фронту: Донецьк, Карлівка, Красногорівка, Первомайськ, Піски, Павлоград, Гуляй Поле Запорізької області.

Загинув захисник 30 жовтня 2023 року в районі населеного пункту Маркове Бахмутського району Донецької області під час виконання бойового завдання.

Фото: Хорольська міська рада