У Полтаві попрощалися з полеглим військовим, активістом та депутатом Юліаном Матвійчуком та військовим, музикантом Вячеславом Родіоновим

23 травня 2023 0
Максим Михайліченко
У Полтавському Свято-Успенському соборі попрощалися з полеглим військовим та депутатом Матвійчуком Юліаном та військовим, музикантом Вячеславом Родіоновим.

23 травня у Полтаві біля Свято-Успенського собору попрощалися з полеглим військовим та депутатом Матвійчуком Юліаном Олександровичем та військовим, музикантом Родіоновим Вячеславом Дмитровичем.

Юліан Матвійчук брав участь в Революції гідності. З 2014 року пішов на війну проти Росії. Спочатку був гранатометником в батальйоні «Азов». Пізніше став артилеристом того ж батальйону. Потім став заступником командира артилерійської батареї гаубиць полку "Азов".

У жовтні 2015 року чоловік став депутатом Полтавської міської ради. У цьому ж році його нагородили нагрудним знаком "За доблесну службу".

Під час повномасштабної війни, яку розв’язав російський народ, Юліан став до лав 116 окремої бригади територіальної оборони. Був у підрозділі аеророзвідки "Соловей".

15 травня Юліан отримав важке поранення на Донеччині. Чоловіка госпіталізували до міста Дніпро. Але на жаль, 21 травня від отриманих поранень чоловік загинув.

17 травня 2023 року на Донеччині поблизу Бахмута, загинув військовий та музикант Родіонов Вячеслав Дмитрович. Про це повідомив речник обласного центру комплектування та соцпідтримки Роман Істомін.

Вячеслав народився в 1 березня 1993 року. Проживав у Полтаві.

Служив у третій окремій штурмовій бригаді "Азов". Був батьком двох дітей.