593 жителі Полтавщини отримають матеріальну допомогу з бюджету області

11 вересня 2023 0
Максим Михайліченко
У Полтавській області отримають матеріальну допомогу 68 сімей загиблих захисників, 112 поранених воїнів, родини домівки яких постраждали від війни, та інші.

11 вересня в Полтавській обласній військовій адміністрації на засіданні комісії з питань надання матеріальної допомоги населенню з обласного бюджету, прийняли рішення щодо надання матдопомоги 593 людям. Про це повідомили в пресслужбі Полтавської обласної військової адміністрації.

68 сімʼям загиблих військових нададуть допомогу на більше ніж 3 млн грн 112 військовослужбовцям, які отримали поранення, буде виплачено від п'яти до 20 тисяч гривень залежно від ступеня тяжкості захворювання (загальна  сума – 920 тисяч гривень).

Також допомогу отримають шість родин із Рокитного Кременчуцького району, житлові будинки яких зруйнували чи пошкодили внаслідок збройної агресії Росії.

Ще комісія позитивно розглянула заяви 138 мешканців області щодо виплати допомоги на лікування, зокрема й онкозахворювань, для 144 дорослих і двох дітей, оздоровлення чотирьох ліквідаторів ЧАЕС.

Також нададуть виплати чотирьом переселенцям на лікування онкозахворювань на 21 тисячу гривень.

Окрім цього, чотири жителі Полтавщини, які у вересні та жовтні святкуватимуть 100-річний ювілей, отримають з обласного бюджету одноразову матеріальну допомогу в сумі 2000 гривень.

Фото: ілюстративне.