На Полтавщині викрили п’ятьох осіб, які поширювали проросійський контент

07 лютого 2023 0
Дар'я Жученя
У Полтавській області викрили п’ятьох місцевих жителів, які у соціальних мережах виправдовували російську агресію проти України.

У Полтавській області викрили чотирьох чоловіків та одну жінку (жителів міст Кременчука, Горішніх Плавнів, Миргорода та Миргородського району), причетних до кримінальних правопорушень проти миру та безпеки людства. Про це повідомили у Полтавській обласній прокуратурі.

Протягом 2022 року фігуранти на своїх сторінках у забороненій в Україні соціальній інтернет-мережі поширювали матеріали з виправдовуванням і запереченням збройної агресії рф проти України, а також возвеличуванням російських військових. Це підтвердила судово-лінгвістична експертиза.

Під час обшуків за місцями проживання громадян правоохоронці вилучили мобільні телефони та комп’ютерну техніку з доказами протиправної діяльності.

Наразі особам повідомили про підозру в поширенні матеріалів, у яких міститься виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, а також глорифікація осіб, які здійснюють збройну агресію (ч. 2 ст. 436-2 Кримінального кодексу України).