У Полтаві на п'яти вулицях патрульні вимірюватимуть швидкість автівок радарами TruCAM

24 березня 2021 0
У Полтаві розширили перелік ділянок, де поліціянти вимірюватимуть швидкість автомобілів приладами TruCAM. Тепер поліціянти можуть фіксувати порушення на проспекті Миру та в селі Копили.

Вулиці Європейська, Великотирнівська, Сакко, Маршала Бірюзова та проспект Миру, село Копили – тепер на цих ділянка поліціянти фіксуватимуть швидкість за допомогою радарів TruCAM. Сьогодні екіпаж із трьох патрульних ловив порушників на вулиці Європейській.

От 225 – це дистанція, на якій зафіксована ця швидкість. 81 – це кілометри. Й ось час в який була зафіксована швидкість.

Патрульні зупиняють автомобіль та виписують адміністративний протокол.

"На вулиці Європейській рухалася зі швидкості 81 кілометр на годину. Цим перевищила норму встановленої швидкості більше ніж на 20 кілометрів. Передбачена відповідальність – штраф у сумі 340 гривень", – розповів поліціянт Ігор Цвєтков.

Раніше, ділянка контролю починалася від селища Циганського до закінчення межі із Полтавою. Відтепер її продовжили ще на 7 кілометрів.

Думки полтавців стосовно додаткових ділянок використання TruCAM розділилися.

"Коли на тебе накладають штраф, то образливо правда? А поки не накладають, то наче і правильно роблять".

"Звичайно, що це добре. Не перевищуватимуть швидкість і дотримуватимуться правил дорожнього руху".

"Нехай міряють більше, а то у нас народ їздить, ви бачили? Головне, щоб ніхто в ДТП не потрапляв, а так хай міряють".

"Я думаю, що треба поставити просто інформативні знаки-радари. От їдеш і відразу висвітлюється червоним, що ти перевищив".

"І правильно роблять, що ловлять".

Патрульні поліціянти використовують сертифіковані радари TruCAM, але здійснюють фіксацію швидкості з рук. В автоспільноті говорять, що радари, які використовують в такому режимі, законодавчо не врегулюванні. Їх потрібно фіксувати на тринозі, на стовпах, або інших поверхнях, де не буде втручання правоохоронців.

"У нас виникали питання стосовно законності використання не в автоматичному режимі. Відносно мене раніше складали постанову і вона була скасована. Тому що законодавчо він повністю неврегульований, не в автоматичному режимі з руки. Законодавство вказує про автоматичну фіксацію", – розповів автоблогер Дмитро Бурмака.

"Для того, щоб звернутися до суду щодо оскарження постанови по радарам, водію треба сплатити збір – 450 гривень. Багато водіїв через це не звертаються до суду, навіть якщо вони складені з порушеннями", – прокоментував Антон Болтік, автоюрист.

Фіксувати швидкості за допомоги радарів TruCAM поліціянти можуть лише в місцях, де встановлено відповідні знаки. На радарі має бути вказана швидкість, номерні знаки, а також видно водія транспортного засобу. Також на службовому автомобілі патрульних мають бути увімкнені проблискові маячки.

Марина Голега, Сергій Купровський, PTV Полтавське Телебачення