Пожежа у Кременчуцькому районі: травмована жінка загинула у лікарні, поліція затримала палія

20 лютого 2023 0
Дар'я Жученя
У Кременчуцькому районі горіло помешкання, внаслідок чого загинула жінка. За підозрою у підпалі затримали 37-річного місцевого жителя.

19 лютого близько 16:00 у селі Степанівка Семенівської селищної громади Кременчуцького району горів житловий будинок.

Як повідомили у пресслужбі Головного управління Нацполіції Полтавщини, з місця події госпіталізували у тяжкому стані власницю помешкання. Попри зусилля медиків 54-річна жінка померла у лікарні.

На момент займання, окрім господині, в будинку перебували 36-річний чоловік, 33-річна жінка і двоє дітей п’яти й дев’яти років. Всі вони лишилися неушкоджені.

Слідство встановило, що до підпалу будинку причетний місцевий 37-річний чоловік. Правоохоронці вилучили з місця події речові докази та затримали фігуранта.

Наразі розглядають питання щодо повідомлення йому про підозру та обрання запобіжного заходу – тримання під вартою.

За цим фактом розпочали розслідування кримінального провадження за п. 2 ст. 15 (закінчений замах на злочин) п. 1, 5 ч. 2 ст. 115 (Умисне вбивство двох або більше осіб, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб) Кримінального кодексу України та ч. 2 ст. 194 (Умисне знищення або пошкодження майна, вчинене шляхом підпалу, що спричинило загибель людини) Кримінального кодексу України.

Санкція ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України передбачає покарання – позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі.