Через спеку в тролейбусі, кондуктор втратила свідомість

23 червня 2021 0
У громадському транспорті у спеку в салонах душно. Напередодні у тролейбусі кондуктор втратила свідомість. У приватних маршрутках та автобусах здебільшого відкривають люки або вікна. Однак це не допомагає. Людям спекотно та немає чим дихати.


У громадському транспорті під час спеки зачинені вікна, тому в салоні душно та спекотно. Так напередодні у тролейбусі кондуктор втратила свідомість.

"На жаль, трапляються такі випадки, рідко, але трапляються. У салоні спекотно, хоча там великі вікна є. Зараз почувається краще, вчора вона отримавши процедури від швидкої допомоги поїхала додому сама. Кондиціонери ставити не доцільно, бо маленька відстань між зупинками і салон не встигне між відкриттями дверей охолодитися. Тому кондиціонерів немає", – сказала заступниця начальника служби руху "Полтаваелектроавтотранс" Леся Бобир.

У приватних же маршрутках та автобусах здебільшого відкривають люки або вікна, однак це не допомагає. Люди скаржаться, що дихати їм немає чим.

"Тиск, відчуваю, що важко дихати. Розумієте, хочеться глибоко вдихнути, але не вистачає повітря", – зауважила пасажирка Олена Пишна.

"Навіть відкрите вікно не допоможе від спеки. Влітку завжди спекотно", – прокоментував пасажир Данило.

"Як просять, відкривають. Є таке, що люди кажуть закрийте, будь ласка, бо хтось хворий", – зазначила пасажирка Валентина Олексіївна.

"Коли спека, відкривають люки, то нормально себе почуваю", – сказав пасажир Едуард Гасанов.

"Влітку доволі спекотно в маршрутках буває", – відповів пасажир.

Облаштування транспорту комфортом для пасажирів лежить на самих перевізниках та місцевій владі, говорить експерт з маркетингу.

"Питання обладнання певних автобусів, тролейбусів, трамваїв кондиціонерами, повітряними фільтрами. Це питання є на відповідальності органів місцевої влади, тих хто регулює це перевезення", – зауважив експерт з маркетингу Юрій Буділов.

Водії ж говорять, що вікна, люки та двері вони вікривають на прохання пасажирів.

"Люки відкриті, вікна, двері всі відкриваю", – сказав водій Руслан.

"Новіші машини були б, річ у тому, щоб провітрювалися краще. У мене кватирочки немає, тільки люки", – зауважив водій.

Через спеку у людини можуть загостритися хронічні захворювання або ж вона може втратити свідомість, говорить сімейний лікар.

"Людина, яка довго перебуває в душному чи спекотному приміщенні, може отримати сонячний або тепловий удар, тому їй необхідно надати медичну допомогу: вивести з душного приміщення, прийняти лежаче положення, дати попити води, прикласти мокрих холодний рушник на лоба чи до шиї", – розповіла сімейна лікарка Ірина Кириченко.

В Україні наразі відсутні стандарти певного комфорту для пасажирів у громадському транспорті.