Після трагедії в "Амсторі" Дмитро Лунін анонсував перевірки торгівельних центрів та супермаркетів

30 червня 2022 0
Олександра Іоффе
Очільник області повідомив, що попри значні людські жертви у Кременчуці йому вже зараз надходять повідомлення від працівників , яким не дозволяють залишати свої робочі місця.

 

Після трагедії в ТЦ Амстор Дмитро Лунін анонсував рейди з перевірки місць великого скупчення людей, зокрема інших ТЦ та гіпермаркетів на території області.

Про це очільник Полтавської обласної військової адміністрації повідомив 29 червня під час свого чергового брифінгу для представників регіональних ЗМІ.

У свого звернення він  наголосив що трагедія у Кременчуці показала необхідність неуклінного дотримання такими закладами правил безпечної поведінки під час повітряної тривоги

На жаль до подій в Амсторі існувала практика не залишати свої робочі місця та не зупиняти робочий процес під час оголошення повітряної тривоги. Це зрештою і вплинуло на кількість жертв та постраждалих внаслідок ракетного обстрілу 27 червня. Звісно не можна змусити людину дбати про власну безпеку та силоміць її вести в укриття, однак з боку керівництва закладів та магазинів має бути розуміння щодо алгоритму дій в разі повітряної тривоги. І тут не останню роль відіграє доступність та місткість укриття. Адже зараз рішення про роботу магазину чи гіпермаркету або ТЦ приймається лише за однієї умови – наявність укриття. При чому це має бути надійне, добре обладнане укриття яке знаходиться не далі ніж за 400 метрів від місця скупчення людей.

Також він додав що кожен працівник кого адміністрація чи керівництво примушують залишатись на своєму робочому місці та працювати під час повітряної тривоги може анонімно написати у телеграм через чат-бот особисто Дмитру Луніну та повідомити про факти такого порушення. Він наголосив, що усі свідчення проти керівництва та адміністрації закладів будуть анонімними, а також додав що вже отримав кілька таких звернень від працівників філій супермаркетів АТБ та Маркетопт.

Нині ініціював численні перевірки, які мають визначити найбільш безпечні приміщення для перебування відвідувачів торговельних центрів під час повітряної тривоги і чи відповідають вони встановленим вимогам. Також маємо на меті промоніторити готовність персоналу закладів до дій у випадку повітряної тривоги та наявність доступних та зрозумілих позначок- дороговказів з інформацією про наявність та місце розміщення укриття.

За словами очільника ПОВА, подібні перевірки проводитимуть представники ДСНС, поліції, Держпродспоживслужби, обласної військової адміністрації, органів місцевого самоврядування.