306 доба російсько-української війни: головне станом на ранок 26 грудня

26 грудня 2022 0
Дар'я Жученя
Обстріли Харківщини, поранені окупанти, втрати ворога: головні новини станом на ранок 26 грудня.

25 грудня мінометних та артилерійських обстрілів ворога зазнали райони населених пунктів Харківщини: Стрілечі, Стариці, Землянків, Устинівки, Вільхуватки, Чугунівки, Новомлинська та Кам’янки. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Також окупанти продовжують інтенсивні обстріли Куп’янського напрямку. У Куп’янському районі в смт Дворічна через ворожі обстріли руйнувань зазнав будинок, а також сталася пожежа на території господарчих споруд на площі 250 кв. м. Обійшлося без поранених.

У Вовчанську Харківської області госпіталізували 72-річну жінку, яка напередодні отримала осколкове поранення.

У місті Старобільськ Луганської області в обладнаний окупантами військовий шпиталь за останній час доставили близько пів сотні важкопоранених окупантів. Про це повідомили у Генштабі Збройних сил України.

У місті Горлівка Донецької області, через нестачу донорської крові, всіх медиків зобов’язали здавати кров відповідно до складеного графіка.

Більше ніж 1318 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії рф. Станом на ранок 26 грудня офіційне число дітей-жертв за добу не змінилося - 450. Не зазнали змін і дані щодо поранених - 868.

25 грудня авіація Сил оборони завдала п’ять ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки окупантів. Українські ракетники та артилеристи уразили дев’ять пунктів управління, два райони зосередження живої сили та два інші важливі об’єкти противника.

Загальні бойові втрати росії станом на ранок 26 грудня: