526 доба війни в Україні: головне станом на ранок 3 серпня

03 серпня 2023 0
Максим Михайліченко
Російські війська обстрілювали Харківську та Херсонську області: є поранені.

2 серпня російська армія обстрілювала з артилерії, мінометів та іншого озброєння населені пункти Богодухівського, Харківського, Чугуївського та Куп'янського районів Харківської області. Про це повідомив очільник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.  

У селі Кучерівка Куп'янського району, мінометним обстрілом пошкодили господарську будівлю та автомобіль. У селі Вільхуватка Куп'янського району, пошкодили приватний житловий будинок та господарчі споруди.  

У селі Явірське Ізюмського району, в полі підірвався трактор Т-150 на дистанційному керуванні.  

Також за 2 серпня противник здійснив 55 обстрілів Херсонської області. Загалом випустивши 264 снаряди. Про це повідомив очільник Херсонської ОВА Олександр Прокудін.  

Російські військові поцілили у житлові квартали населених пунктів області, приміщення двох банків та консульства, територію слідчого ізолятора у місті Херсоні. Двоє людей отримали поранення.

Окрім цього, росіяни обстріляли у центрі Херсона церкву. Поранення отримали троє пасажирів тролейбуса, які їхали повз собор. 

Уночі 3 серпня росіяни атакували Україну іранськими дронами-камікадзе "Shahed 136/131". Усього зафіксували 15 пусків шахедів. Про це повідомили в Повітряних Силах Збройних Сил України.  

Сили протиповітряної оборони знищили усі ворожі БпЛА.  

Загальні бойові втрати ворога станом на ранок 3 серпня: