444 доба війни в Україні: головне станом на ранок 13 травня

13 травня 2023 0
Росіяни обстріляли Харківщину та Дніпропетровщину: є загиблі та поранені, загальні бойові втрати ворога.

12 травня росіяни обстріляли населені пункти Харківської області. У селі Чернещина Ізюмського району від ворожого удару загинув 30-річний чоловік, також пошкоджень зазнав приватний житловий будинок. У селі Вільхуватка Куп'янського району від мінометного обстрілу зазнали руйнувань житловий будинок та господарчі споруди. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

12 травня в місті Нікополь на Дніпропетровщині від артилерійського обстрілу окупантів отримав поранення 29-річний чоловік. З обстріляного будинку рятувальники звільнили 71-річну жінку. Загалом росіяни у Нікополі зруйнували за день три приватні оселі, ще сім пошкодили. Є руйнування церкви, адмінбудівлі та магазину. Про це повідомив Сергій Лисак, голова Дніпропетровської ОВА.

Також цього дня російські війська вдарили з артилерії по багатоповерхівці в Херсоні. На нижніх поверхах будинку, котрий обстріляла російська армія, проживає три родини. Обійшлося без поранених. Про це повідомили у пресслужбі Херсонської ОВА.

Станом на ранок 13 травня року більше ніж 1448 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії рф. 480 дітей загинули та понад 968 отримали поранення різного ступеню тяжкості.

Протягом доби підрозділи ракетних військ Збройних Сил України та артилерії уразили два пункти управління, три райони зосередження живої сили, сім артилерійських підрозділів на вогневих позиціях, склад боєприпасів, а також дві станції радіоелектронної боротьби ворога.

Загальні бойові втрати ворога станом на ранок 13 травня: