Прирічковий парк почали обносити парканом

05 березня 2021 0
Прирічковий парк почали огороджувати парканом. Підприємці, які орендували цю землю кілька років, мають право на встановлення конструкції. Зводити на місці житловий квартал поки що не можуть, адже депутати міської ради мають погодити такі дії.

5 березня на вулиці Миру, поблизу Прирічкового парку, встановлюють паркан. На території вже другий день поспіль робітники встановлюють опори та металеву огорожу. Якщо паркан дороблять, за ним опиниться частина парку та спортивний майданчик.

"Для чого цей паркан, хто тут буде проводити будівництво я не знаю. Мене запросили встановити паркан і все. А що тут будуть робити не знаю", – розповів працівник. 

Попередня депутатська каденція у грудні на сесії міської ради погодили зміни до детального плану території. Призначення цих земель змінили, це більше не громадська територія, а земля, що передбачена під житлову забудову.

"На жаль, це землі, які давно здані в оренду, кільком фірмам та ТОВкам, але ми знаємо, що вони повʼязані з колишнім депутатом обласної ради Сіриком. У законному порядку ці фірми можуть встановити там паркан, але звісно ж про жодне будівництво мова йти не може", – розповіла депутатка Полтавської міської ради Юлія Городчаніна.

Фірма, що орендує ділянку, отримала право на розробку детального плану території. Це перший крок до будівництва двох десятиповерхівок, які хочуть тут спорудити.

– Ми огороджуємо свою земельну ділянку, але більше жодних коментарів надати не можу, – сказала керівник підприємства-орендаря Олена Чабала.

– Тобто сказати, що там буде та з якою метою ставите огорожу сказати не можете?

– Нічого поки не буде, просто огороджуємо свою земельну ділянку, – розповіла жінка. 

Для того, щоб будівництво розпочали, депутати двічі мають погодити таке рішення на сесії міської ради.

Олександра Шилова, Сергій Купровський, PTV Полтавське Телебачення