Підприємству у Полтаві, через повну антисанітарію, тимчасово заборонили виробляти напівфабрикати

02 грудня 2021 0
Олена Кулага
Підприємству "Кропкрафт-груп", яке постачає напівфабрикати для ТМ "Галя Балувана" тимчасово заборонили виробляти продукцію.

Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області провели позапланову перевірку потужності "Кропкрафт-груп", де виробляють домашні напівфабрикати торговельної марки "Галя Балувана". Виробництво розташоване у Полтаві на вулиці Європейській  65 та вулиці  Станіславського 14/2.

За результатами перевірки встановили численні порушення, повідомила пресслужба ГУ Держпродспоживслужби Полтавської області.

Зокрема, на підприємстві не надали жодного документа на м’ясо, рибу та інші продукти, які використовують для виготовлення пельменів, хінкалі, котлет, фаршированих перців та голубців.

Також на виробництві не дотримуються правил гігієнічних вимог. У приміщенні цеху на вулиці Станіславського 14/2 на стінах помітили залишки монтажної піни, у стелі отвори, кухонний інвентар зберігають хаотично, у холодильному обладнані – відсутні  засоби вимірювальної техніки та не дотримується товарне сусідство. 

Крім того, контейнери з харчовими відходами та будівельні матеріали зберігають разом з овочами, крупами та панірувальними сухарями. Яйця курячі зберігають у ящиках на підлозі, без дотримання температурно – вологісного режиму. У цеху повно мух та молі.

Аналогічна ситуація і на виробництві за адресою Європейська, 65. У приміщенні не контролюють температурний режим при зберіганні продуктів. Відсутнє маркування на м’ясній продукції. Працівники цеху не забезпечені спецодягом. 

Фахівці відібрали зразки з метою перевірки їх відповідності чинному законодавству про харчові продукти. За результатами лабораторних  досліджень  виявили бактерії групи кишкової палички.

Оскільки виявлені порушення становлять загрозу для життя та здоров’я людини, спеціалісти Управління Держпродспоживслужби Полтавщини тимчасово припинили роботу підприємства з 1 грудня терміном на десять робочих днів. А також  вилучили майже 300 кг м’яса.

Перевірки тривають.

фото: Держпродспоживслужба Полтавської області