454 доба війни в Україні: головне станом на ранок 23 травня

23 травня 2023 0
Максим Михайліченко
Російські війська вдарили по Херсонщині та Миколаївщині: є загиблі та поранені.

За 22 травня росіяни вдарили по Херсонщині 61 раз. Загалом по території області випустили 373 снаряди. Окупанти поцілили у житлові квартали населених пунктів області, територію і будівлі заводу в місті Херсоні та підприємства в Бериславському районі. Одна людина загинула, троє дістали поранення. Про це повідомив голова Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін.

Уночі 23 травня Миколаївщину атакували іранські дрони-камікадзе "Shahed-136/131". Два дрони знищили сили протиповітряної оборони. Також 22 травня ворог здійснив артобстріл по акваторії Очаківської громади. Без постраждалих та руйнувань. Про це повідомив голова Миколаївської ОВА Віталій Кім.

Авіація Сил оборони України за 22 травня завдала вісім ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки противника, а також два по зенітно-ракетним комплексам. Наші захисники протягом минулої доби знищили чотири крилатих ракети повітряного базування Х-101/Х-555, російський ударний вертоліт Мі-24, 23 ударних дронів "Shahed" та дев'ять ворожих розвідувальних БпЛА. Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили чотири пункти управління, три райони зосередження озброєння та військової техніки, чотири склади боєприпасів, 11 артилерійських засобів, радіолокаційну станцію та три станції радіоелектронної боротьби. Про це повідомили в Генштабі ЗСУ.

Загальні бойові втрати ворога станом на ранок 23 травня: