363 доба війни в Україні: головне станом на 21 лютого

21 лютого 2023 0
Максим Михайліченко
Російські окупанти обстріляли Харківську та Запорізьку області.

Протягом 20 лютого росіяни обстріляли 25 прикордонних населених пунктів Харківської області. У Куп’янську ракетним ударом пошкодили заклад дошкільної освіти та спортивний об’єкт. Також вночі зафіксували обстріли в селі Ківшарівка Куп'янського району. У населених пунктах Дворічна та Новоосинове Куп'янського району обстрілами пошкодили щонайменше чотири житлові будинки, господарчі споруди, сталися пожежі. У Вовчанську Чугуївського району окупанти пошкодили приватний житловий будинок. Постраждалих немає. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

20 лютого російські війська обстріляли цивільну інфраструктуру Запорізької області у районі населених пунктів Балабине, Гуляйполе, Ольгівське, Чарівне, Червоне, Степногірськ, Степове, Оріхів, Залізничне, Новоданилівка, Мала Токмачка, Новоандріївка, Малинівка, Щербаки, Темирівка, Павлівка, Магдалинівка. До влади надійшло 40 повідомлень про руйнування будинків, квартир та об’єктів інфраструктури. Про це повідомили в Запорізькій обласній військовій адміністрації.

Авіація Сил оборони України за 20 лютого завдала 16 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів та удару по зенітно-ракетному комплексу на вогневій позиції. Наші захисники збили 3 безпілотники типу "Ланцет". Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили дві позиції протиповітряної оборони ворога та батарею реактивних систем залпового вогню противника. Про це повідомили в Генеральному Штабі Збройних Сил України.

Загальній бойові втрати ворога станом на ранок 21 лютого: