180 доба російсько-української війни: головне станом на ранок 22 серпня

22 серпня 2022 0
Михайло Михайлюк
Ракетні удари по Харкову, обстріли Дніпропетровщини та втрати ворога: головне станом на ранок 22 серпня.

У ніч на 22 серпня ворог з території м. Бєлгород завдав два ракетні удари по Київському району Харкова. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Протягом минулої доби російські окупанти обстрілювали населені пункти Лозівського, Харківського, Богодухівського та Ізюмського районів Харківської області.

У Лозівському районі через обстріли горіла трава та лісосмуги.

У селищі Золочів Богодухівського району поранення отримала 83-річна жінка.

На лінії зіткнення тривають бойові дії. Ворог використовує ствольну та реактивну артилерію, танки. Росіяни намагалися йти в наступ у напрямках Довгеньке – Дібрівне, Бражківка – Нова Дмитрівка, але під вогнем наших захисників відступили з втратами.

У ніч на 22 серпня російська армія завдала удару по трьох районах Дніпропетровщини — Нікопольському, Криворізькому та Синельниківському. Про це повідомив голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко.

Нікополь три рази обстріляли з реактивної системи залпового вогню "Град" та важкої ствольної артилерії. У житлові квартали прилетіли понад 42 російських снаряди. Поранені четверо літніх нікопольчан. Двоє з них ушпиталені.

У місті два будинки зруйновані, майже 50 - понівечені. Ворожі снаряди пошкодили дитячий садок, магазини, аптеки, ринки, суд та автовокзал. Через обстріли сталося п’ять пожеж.

У Криворізькому районі ворог з "Ураганів" обстріляв Зеленодольську громаду.

По Синельниківському району росіяни поцілили ракетами. Зруйнували сільгосппідприємство, школу та будинок культури.

Більше ніж 1096 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії Російської Федерації. Станом на ранок 22 серпня офіційне число дітей-жертв — 373; поранених — понад 723.

Загальні бойові втрати російських окупантів станом на ранок 22 серпня: