327 доба війни в Україні: головне станом на ранок 16 січня

16 січня 2023 0
Максим Михайліченко
Ворог обстріляв Дніпропетровську та Запорізьку області, є поранені, серед них діти.

16 січня вночі російські війська обстріляли Нікопольський район. Понад 15 снарядів прилетіли у Марганецьку та Червоногригорівську громади. Пошкоджені 15 приватних будинків та господарчих споруд, лінії електропередач та газопровід. Поранених немає. Про це повідомив голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко.

Вночі 16 січня окупанти завдали ракетного удару по Запоріжжю та передмістю. Пошкодили об’єкти цивільної, житлової та промислової інфраструктури. Є легкопоранені люди. Про це повідомив голова Запорізької ОВА Олександр Старух. Трьох людей госпіталізували. Серед них дві дитини дев’яти та 15 років. Про це повідомив секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв.

Авіація Сил оборони України протягом 15 січня завдала дев’ять ударів по районах зосередження ворога та два удари по його засобах протиповітряної оборони. Підрозділи ракетних військ та артилерії Сил оборони України уразили один пункт управління, шість районів зосередження військової сили та техніки, один склад боєприпасів та один засіб радіоелектронної боротьби ворога. Про це повідомив речник Генерального Штабу Збройних Сил України Олександр Штупун.

Понад 1352 дитини постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії росії. Станом на ранок 16 січня офіційне число дітей-жертв за добу – 455, поранених - 897.

Загальні бойові втрати ворога станом на ранок 16 січня: