364 доба війни в Україні: головне станом на 22 лютого

22 лютого 2023 0
Максим Михайліченко
Ворог обстріляв Миколаївщину та Харківщину: є тяжко пораненні.

Протягом 21 лютого росіяни обстріляли щонайменше 20 прикордонних населених пунктів Харківської області. У Куп’янську ракетним ударом пошкодили футбольне поле та трибуну стадіону, будівлю дитячого садка та п’ятиповерховий будинок. Також ворог бив по житловому сектору. Поранення отримав цивільний чоловік. Його госпіталізували у стані середньої тяжкості. У селі міського типу Дворічна Куп’янського району зафіксували пряме влучання ворожого снаряду в житловий будинок. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

21 лютого ворог обстріляв населений пункт Очаківської громади Миколаївської області. Одна людина зазнала важких поранень. Також росіяни завдали ударів з реактивних систем залпового вогню по населеному пункту Куцурубської громади. Руйнувань та поранених немає. Про це повідомив голова Миколаївської ОВА Віталій Кім.

Авіація Сил оборони України за 21 лютого завдала вісім ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів та два удари по зенітно-ракетних комплексах. Наші підрозділи ракетних військ і артилерії уразили два райони зосередження живої сили противника. Про це повідомили в Генеральному Штабі Збройних Сил України.

Загальні бойові втрати ворога станом на ранок 22 лютого: